0040 / 745.512.371

Tipuri pereti framing

In aceasta pagina va voi prezenta cateva tipuri de pereti framing eficienti din punct de vedere termic .

Conductivitatea termica este marimea fizica prin care se caracterizeaza capacitatea unui material de a transmite caldura atunci când este supus unei diferente de temperatura .

Coeficientul de conductivitate termica (sau conductibilitate termica) λ, este egal cu cantitatea de caldura ce trece timp de 1 ora printr-un material cu grosimea de 1 m, cu suprafata de 1 mp si la o diferenta de temperatura pe cele doua fete ale sale de 1 grad Celsius. 

Cu cat valoarea este mai mare,cu atat peretii izoleaza mai bine si veti avea cheltuieli mai reduse .

Minimul coeficientului de rezistenta termica in romania pentru un perete exterior la o casa incepand cu anul 1998 este de 1.4,tipurile de pereti propusi de noi sunt de 2,3,4 sau chiar 5 ori mai buni decat acel minim. 

Primul tip de perete propus ajunge la o rezistenta termica de 8.6 m2K/W,ceea ce este deja din punct de vedere termic casa pasiva,daca se respecta anumite detalii de construire si la final se vor pune in functiune sistemele de ventilatie si de panouri solare,atunci la final veti avea o casa pasiva in adevaratul sens al cuvantului . 

Pentru ca o casa din beton ca sa ajunga la aceasta rezistenta termica,ar trebuii sa aiba o grosime a peretelui de peste 4m iar pentru o casa din caramida ar trebuii sa aiba grosimea de peste 2m.