Înlocuirea ferestrelor vă poate îmbunătăți confortul, vă poate reduce facturile de energie, adăuga valoare casei dumneavoastră și îmbunătăți calitatea vieții familiei printr-o mai bună ventilație și mai mult acces la lumina naturală. 

De unde știți când este timpul să vă înlocuiți ferestrele? 

Dacă dețineți ferestre lemn stratificat, știți că îngrijirea acestorea acestora este elementară pentru o durată îndelungată în timp. De fapt, curățarea și întreținerea regulată pot reseta adesea durata de viață a lemnului. Unii proprietari neînlocuind geamurile timp de 100 de ani sau chiar mai mult.

Trebuie reținut că indiferent de câte ori revopsiți sau reparați ferestrele din lemn, acestea nu durează pentru totdeauna și vor trebui în cele din urmă schimbate. De multe ori reparația și revopsirea după foarte multe straturi de vopsea tinde să fie mai costisitoare decât înlocuirea ferestrelor sau ușilor cu altele noi. 

tamplarie lemn veche

Iată cele mai mari 4 semne care vă atenționează că este timpul să vă schimbați ferestrele din lemn:

 1. Lemn vizibil putred sau vopsea decojită. În cele din urmă, lemnul își pierde capacitatea de a respinge umezeala. Din acel moment, va începe să se descompună vizibil și vopseaua se va separa de lemn.
 2. Ramele fereastrei se lipesc sau nu se mai închid corect. La polul opus se poate întâmpla ca acestea să nu se deschidă deloc. Dacă umezeala a cauzat umflarea dramatică a lemnului, apa se scurge de fapt prin ferestre.
 3. Lemnul care înconjoară sticla sau unitățile sigilate s-a descompus până la punctul în care apa și-a găsit drumul spre interior.
 4. Mucegai

O acumulare de mucegai în jurul colțurilor sau marginilor ferestrei dumneavoastră  este un semn că nu reușesc să păstreze vremea.

Cand schimbam ferestrele din lemn?

Motive de înlocuire a tâmplăriei de lemn stratificat

 • Eficiență energetică. Indiferent dacă prezintă sau nu semne evidente de deteriorare, ferestrele mai vechi din lemn ar putea fi motivul pierderilor semnificative de căldură, rezultând o eficiență energetică slabă.
 • Facturi mai mari. Având în vedere că sistemul dumneavoastră de încălzire va lucra mai mult pentru a compensa pierderile de căldură, facturile mai mari ale serviciilor publice sunt o posibilitate distinctă. Același lucru se poate spune pentru umezeala care creează frig și umezeală în jurul ferestrelor.
 • Risc de securitate. Unitățile de etanșare sunt mult mai ușor de îndepărtat dacă aveți tâmplărie lemn care poate fi împinsă înapoi. Infractorii pot, de asemenea, să rupă încuietori sau balamale dacă lemnul din jur se descompune.
 • Mai mult zgomot : Izolarea fonică este adesea compromisă de ferestrele din lemn deteriorate. În cazul în care zgomotul exterior, cum ar fi traficul sau vocile, devine din ce în ce mai puternic în casa dumneavoastră, o cauză probabilă poate fi degradarea extremă a ferestrelor.
 • Estetică mai plăcută. Fixarea și vopsirea ferestrelor din lemn este o opțiune, dar s-ar putea să vă luptați pentru a le restabili gloria de odinioară. O nouă tâmplărie lemn stratificat vă poate face casa mult mai atractivă și mai atrăgătoare.
 • Valoarea proprietății. Chiar dacă nu intenționați să vă vindeți proprietatea în viitorul apropiat, ferestrele noi din lemn ar putea crește valoarea acesteia. De asemenea, vă recomandăm să vă uitați în același timp la înlocuirea ușilor.

Tamplaria nouă din lemn daca este întreținută corect poate rezista mult peste 30 de ani, dovada ferestrele si usile din lemn vechi, demontate de noi:

 • tamplarie din rasinoase mai veche de 90-100 de ani
 • tamplarie din meranti mai veche de 140 de ani
 • tamplarie din stejar veche si de 220 de ani

Oferim o gamă extinsă de ferestre lemn stratificat Cluj. Dacă aveți nevoie de înlocuirea acestora sau pur și simplu doriți o estimare a lucrării, luați legătura cu noi și vă vom ajuta cu plăcere.

Oferim estimări oneste și fiabile atât în ​​ceea ce privește ferestrele, cât și ușile. Puteți chiar să ne trimiteți o fotografie a casei dvs. la S.M.WOOD.PRODCOM@OUTLOOK.COM și vă vom suna înapoi cu o ofertă aproximativă.