Ferestre lemn brad IV68 EuroM

Ferestre lemn stratificat brad IV68 EuroM

Sistemul de tamplarie IV68 EuroM înseamnă ferestre sau uși din lemn stratificat de brad sau alte esente în 3 straturi.Grosimea profilului este de 68mm având un vitraj cu 2 sticle, până la 36mm.
Este realizat din cherestea clasa I de molid, pin, meranti sau stejar.
Este un profil cu o pierdere medie de căldură, închiderea fiind în 2 garnituri.
IV68 EuroM cel mai potrivit pentru persoanele cărora le pasă de mediu și de materialele naturale fiind hotărâți să folosească materiale regenerabile.

Unde este potrivit sistemul de tamplarie IV68 EuroM?

Sistemul de tamplarie IV68 EuroM este utilizat mai mult unde pierderea termică nu trebuie limitată. De obicei in Italia, Franța și Belgia în unele zone este utilizat acest sistem.

Dar normativul nZeb ne indică să folosim minim IV78, având o pierdere termică cu până la 30% mai mică. În România normativul nZeb ne sugerează să avem o pierdere termică de până în 1W/m2k, minimum 1,1 W/m2k.

Când ar trebui luată în considerare o altă serie de Ferestre?

În primul rând daca sunteți deciși pe faptul că doriti ferestre din lemn stratificat s-ar putea să fiți interesați de seriie IV78 sau IV92 care au o pierdere termică mult mai mică.

Înainte să luați decizia finală cu privire la alegerea ferestrelor din lemn, este necesar să cunoașteți următoarele informații importante, dar mai puțin plăcute.

Lemnul este un material natural, fiind cunoscut faptul că este mai puțin rezistent la condițiile meteorologice. Atunci cănd alegeți ferestre din lemn ar trebui să știti despre faptul că acestea necesită mentenanță regulată.
În primii 10 ani e nevoie de cel puțin o întreținere (curățare al lemnului cu un detergent și balsam special) pe an. După 10 ani, după ce stratul protector superior s-a subțiat, ar fi necesar să se aplice un strat nou superior.

Pentru persoanele care nu doresesc întreținere, se poate opta pentru una din seriile de ferestre din lemn placate cu aluminiu.

Ce esențe din lemn se pot folosi la acest sistem

Sistemul IV68 EuroM este alegerea ideală persoanele cărora le pasă de mediu și de materialele naturale fiind hotărâți să folosească materiale naturale regenerabile.