Finisaj ferestre si usi

Un finisaj pentru ferestre si usi produse de noi poate fi atat într-o culoare transparenta (pentru a se vedea fibra lemnului) cât și într-o culoare opacă, din catalogul RAL sau NCS. Depinzând de specia de lemn aleasă putem recomanda vopsirea sau lăcuirea. De obicei esențele din lemn mai nobile cel puțin pe interior este recomandat a fi lăcuite pentru un aspect mai plăcut.

Manopera de finisare nu înseamnă doar vopsirea ferestrelor și a ușilor. Finisajul acestora constă chituirea, șlefuirea și desprăfuirea tâmplăriei înainte de primul strat de izolator dupa care aceasta manoperă de șlefuire, desprăfuire și vopsire se repetă până la ultimul strat de vopsea sau lac. În funcție de produs și culoare numărul total de straturi poate fi de 3, 4 sau 5 straturi.

La noi in țară tâmplăria vopsită în culoare opacă are tendința de a rezista mai mult, de aceea recomandarea noastră este ca cel puțin pe exterior acestea să fie vopsite într-o culoare RAL.

tipuri culori RAL

Vopsirea tâmplăriilor se face într-o cabină specială de lăcuit cu ventilatoare puternice de extracție a impurităților. În acest fel va avea un finisaj de calitate. Vopsirea propriu zisă se face cu ajutorul unui pistol Kremlin airmix care pulverizează vopsea cu ajutorul aerului comprimat, putând fi reglat în funcție de produs și tipul de vopsea.

De ce sa nu aveți un finisaj de calitate înaltă la ferestre si usi? Vopsirea nu înseamnă doar adăugarea unui strat nou de vopsea peste cel vechi, înseamnă mult mai mult de atât. Prin adăugarea mai multor straturi de vopsea fără șlefuire aceasta poate în primul rând să nu aibă aderență și să se decojească. Cu siguranță nu va avea un aspect foarte plăcut.

Culori merantiCulori stejarCulori molid

Dar degeaba oferim cel mai bun finisaj de pe piață dacă ferestrele din lemn nu sunt și întreținute corect. Pentru a rezista o perioadă cât mai lungă, acestea trebuie să fie întreținute anual, astfel după 8-15ani va fi mult mai greu și scump să le revopsiți.

No post found