Specii lemn

Tamplaria din lemn poate fi produsă din diferite specii din lemn, fiecare specie avănd avantaje și dezantaje. Vă așteptăm la noi pentru a vă propune cele mai bune variante în funcție de necesitățile și bugetul dumneavoastră.

Lemnul utilizat la tamplaria din lemn este triplustratificat și de obicei este îmbinat în dinți pe lungime pentru o stabilitate mai bună. În cazul cererii unor ferestre și uși care să fie lăcuite într-o culoare transparentă, se poate opta pentru elemente din lamelă întreaga.

Ca și esente de lemn la producția tamplariei pot fi alese o multime de esențe lemnoase. Cele mai accesibile esențe pentru tamplarie sunt molidul si pinul care ar fi și cele mai ecologice, fiind rășinoase. Tot din rangul rășinoaselor face parte și laricele care este un rășinos mai dens, fiind denumit și stejarul rășinoaselor, având o durabilitate foarte îndelungată.

specii lemn

În unele țări cele mai cerute specii din lemn sunt cele de pin sau molid din cauza proprietăților de izolare ridicată dar și din cauza faptului ca acești arbori pot ajunge la vârsta optimă pentru a fi tăiați mult mai repede ca și alte specii.

Dacă se dorește o tâmplărie dintr-o esență foioasă, din rangul speciilor autohtone s-ar putea alege frasinul sau stejarul, care se știe că este cel mai rezistent lemn care crește la noi in țară.

Pentru persoanele care doresc o tâmplărie vopsită într-o culoare opacă sau chiar și lăcuită, ar putea alege lemnul de Meranti care are o rezistență foarte buna utilizat în exterior.

Există și alte esențe care pot fi folosite la tâmplării cum ar fii eucalyptul, merbau, afzelia sau alte specii mai puțin cunoscute la noi. Așadar la alegerea ferestrelor și ușilor din lemn este foarte important și ce specii din lemn alegeți. Daca tămplăria din molid va fi mai termoizolantă, cea din stejar va fi mai rezistentă în timp.

Sticla montată pe tâmplărie poate fi accesorizată prin utilizarea unor sprossuri pentru ferestre si usi. Sprossurile sunt elemente vizuale importante, care
Pentru ploaie se poate opta atât pentru protecții din aluminiu cât și pentru lăcrimare din lemn. Aceste protecții pentru ploaie
Se poate alege dintr-o gamă variata de manere pentru ferestre și uși cu aspect atât modern cât si tradițional. Pot
Este important să avem garnituri la ferestre din lemn? Utilizarea unor garnituri de calitate este important deoarece, cu acestea vom
Un finisaj pentru ferestre si usi produse de noi poate fi atat într-o culoare transparenta (pentru a se vedea fibra
In aceasta pagină vom incerca să prezentam câteva variante de feronerie pentru tamplarie din lemn care pot corespunde oricăror cerințe.
Sticla poate fi comandată in functie de necesitatile fiecarui client. Poate fi o mare diferente atat iarna cât si vara

Leave a comment