Tamplaria din lemn poate fi produsă din diferite specii din lemn, fiecare specie avănd avantaje și dezantaje. Vă așteptăm la noi pentru a vă propune cele mai bune variante în funcție de necesitățile și bugetul dumneavoastră.
Lemnul utilizat la tamplaria din lemn este multi stratificat (3,4 sau 5 straturi) și de obicei este îmbinat în dinți pe lungime pentru o stabilitate mai bună. În cazul cererii unor ferestre și uși care să fie lăcuite într-o culoare transparentă, se poate opta pentru elemente din lamelă întreaga.
Ca și esente de lemn la producția tamplariei pot fi alese o multime de esențe lemnoase. Cele mai accesibile esențe pentru tamplarie sunt molidul si pinul care ar fi și cele mai ecologice, fiind rășinoase. Tot din rangul rășinoaselor face parte și laricele care este un rășinos mai dens, fiind denumit și stejarul rășinoaselor, având o durabilitate foarte îndelungată.
În unele țări cele mai cerute specii din lemn sunt cele de pin sau molid din cauza proprietăților de izolare ridicată dar și din cauza faptului ca acești arbori pot ajunge la vârsta optimă pentru a fi tăiați mult mai repede ca și alte specii.
Dacă se dorește o tâmplărie dintr-o esență foioasă, din rangul speciilor autohtone s-ar putea alege frasinul sau stejarul, care se știe că este cel mai rezistent lemn care crește la noi in țară.
Pentru persoanele care doresc o tâmplărie vopsită într-o culoare opacă sau chiar și lăcuită, ar putea alege lemnul de Meranti care are o rezistență foarte buna utilizat în exterior.
Există și alte esențe care pot fi folosite la tâmplării cum ar fii eucalyptul, merbau, afzelia sau alte specii mai puțin cunoscute la noi. Așadar la alegerea ferestrelor și ușilor din lemn este foarte important și ce specii din lemn alegeți. Daca tămplăria din molid va fi mai termoizolantă, cea din stejar va fi mai rezistentă în timp.