Sprossuri ferestre si usi

Sticla montată pe tâmplărie poate fi accesorizată prin utilizarea unor sprossuri pentru ferestre si usi.

sprossuri ferestre si usi

Sprossurile sunt elemente vizuale importante, care pot îmbunătăți aspectul general al tâmplăriei dar și al locuinței. Acestea se pot executa din lemn masiv, cu diferite frezări care vin aplicate pe sticlă. Pentru un aspect cât mai frumos, capetele sprossurilor pot fi frezate cu contraprofilul profilului, sau vârful lor poate fi îmbinat cu sprossurile tangente la 45 de grade.

În cazul în care se doresc alt tip de sprossuri, se pot integra în sticlă sprossuri de aluminiu în diferite forme și culori.
Pentru proiectele speciale se pot produce sprossuri speciale, la comanda. Se pot produce planuri CAD cu detalii exacte.

Tâmplăria dumneavoastră poate fi accesorizată cu sprossuri pentru ferestre si usi, indiferent că sunt din lemn sau din aluminiu.

Acestea pot fi de mai multe tipuri, pot fi aplicate pe interior sau pe exterior, sau pot fi intre foile de sticla. Dar daca se alege pentru sprossuri intre foile de sticla, acest fapt va duce la pierderi termice mai mari, decat cele aplicate.

Se poate alege din cele trei tipuri diferite de sprossuri, standard, „arrondie” sau „doucine” (ogee), orice combinatie intre ele fiind posibila.

sprossuri ferestre lemn
Sprossuri ferestre lemn
Standard – Drept – Arrondie – Doucine

Avantajele utilizarii sprossurilor din lemn:

  1. Estetică tradițională: Sprossurile adaugă un aspect tradițional și elegant ferestrelor din lemn, oferindu-le un farmec distinct. Acestea pot contribui la crearea unei atmosfere clasice sau rustice în interiorul casei.
  2. Personalizare și design versatil: Sprossurile oferă opțiuni de personalizare prin posibilitatea de a alege diferite modele, grosimi și configurații. Astfel, puteți crea un design unic și potrivit stilului arhitectural al casei dumneavoastră.
  3. Divizarea vizuală a ferestrei: Sprossurile pot împărți fereastra în panouri mai mici, creând un efect de divizare vizuală. Aceasta poate fi folosită pentru a evidenția aspecte arhitecturale sau pentru a se potrivi cu alte elemente decorative ale clădirii.
  4. Protecție împotriva razei solare: Sprossurile pot oferi o protecție suplimentară împotriva radiațiilor solare directe, reducând efectul de încălzire a razelor solare în interiorul casei.
  5. Adăugarea de profunzime și dimensiune: Sprossurile pot conferi o senzație de adâncime și dimensiune ferestrei, oferind o perspectivă mai interesantă și atrăgătoare a încăperii.

Este important de menționat că sprossurile pot necesita o întreținere și curățare mai atentă, deoarece pot aduna praf sau murdărie între ele. De asemenea, ele pot afecta vizibilitatea și curățarea ferestrelor. Înainte de a decide să adăugați sprossurile la ferestrele din lemn, este recomandat să consultați un specialist în ferestre pentru a obține informații specifice și a lua în considerare necesitățile și preferințele dumneavoastr

No post found

SM-WOOD-PRODCOM