Care este diferenta intre tipurile de sticla?

Sticla poate fi comandată in functie de necesitatile fiecarui client. Poate fi o mare diferente atat iarna cât si vara dacă pachetul ales este greșit. Se poate opta atat pentru pachetul termopan cu 2 sticle cat si cel tripan cu 3 sticle, cu Ug pana la 0,8.

pachet sticla termopan si tripan
Pachet termopan si tripan

Mai jos vom încerca să vă explicăm diferențele între principalele tipuri de sticla:

FloatEste sticla simplă transparentă cu o grosime de 3, 4, 5, 6, 8 sau 10mm. Este sticla tradițională așa cum o știm dintotdeauna. Sticla float reprezintă principala materie primă care se vopsește, sablează, colorează, curbeaza sau i se aplică alte tratamente.
low-eSticla low-E este o sticlă float cu particule de metal pe partea interioară a pachetului termopan sau tripan. Aceasta are calitatea de a menține căldura din timpul iernii, reducând pierderea de energie termică pe suprafața sticlei. Stratul low-E încetinește transferul de energie, permițând luminii să treacă într-un mod natural din exterior în interior și invers. Poate fi comandată cu grosimea de 4 sau 6mm.
4seasonsSticla 4Seasons (Control Solar) are un film asemănător cu cel al sticle low-E blocând o mare parte din razele UV și infraroșii ale spectrului solar fără a compromite luminozitatea. Este recomandat a fi folosită în zonele orientate spre est și sud și în balcoanele în care efectul de seră este o problemă. Sticla 4seasons este recomandat a fi folosită cu sticla low-e doar in sistemul tripan! În sistemul termopan cu low-e pe interior si 4seasons pe exterior în timp, datorită schimbărilor de căldură succesive sticla exterioară putând să crape.
securizatăSticla securizată are o rezistență de 3,5 ori mai mare la șocurile mecanice decât sticla float simplă. Aceasta este obținută în urma unor procese de încălzire-răcire la temperaturi foarte mari care îmbunătățesc proprietățile sticlei. În caz de spargere se descompune doar in bucățele mici, anulând riscul unor accidentări mari.
laminatăSticla Duplex (laminată) este un tip de sticlă format din două sau trei foi de sticlă la fel de groase. Au între ele o folie PVB care menține fragmentele de sticlă, în cazul spargerii acesteia. Se pot obține diferite tipuri de sticle laminate cu 1,2 sau 3 sticle lipite cu ajutorul a 1, 2 sau mai multe folii. Un alt mare avantaj al acestei sticle este eficiența acustică a acesteia.

Pe lângă aceste tipuri de sticla de mai sus mai există și sticlă ornamentală, vopsită, vitrată sau colorată în diferite culori.

Vă așteptăm la SM WOOD PRODCOM pentru a vă produce ușile și ferestrele din lemn mult visate.

Sticla montată pe tâmplărie poate fi accesorizată prin utilizarea unor sprossuri pentru ferestre si usi. Sprossurile sunt elemente vizuale importante, care
Tamplaria din lemn poate fi produsă din diferite specii din lemn, fiecare specie avănd avantaje și dezantaje. Vă așteptăm la
Pentru ploaie se poate opta atât pentru protecții din aluminiu cât și pentru lăcrimare din lemn. Aceste protecții pentru ploaie
Se poate alege dintr-o gamă variata de manere pentru ferestre și uși cu aspect atât modern cât si tradițional. Pot
Este important să avem garnituri la ferestre din lemn? Utilizarea unor garnituri de calitate este important deoarece, cu acestea vom
Un finisaj pentru ferestre si usi produse de noi poate fi atat într-o culoare transparenta (pentru a se vedea fibra
In aceasta pagină vom incerca să prezentam câteva variante de feronerie pentru tamplarie din lemn care pot corespunde oricăror cerințe.

Leave a comment