Care este diferenta intre tipurile de sticla?

Sticla poate fi comandată in functie de necesitatile fiecarui client. Poate fi o mare diferente atat iarna cât si vara dacă pachetul ales este greșit. Se poate opta atat pentru pachetul termopan cu 2 sticle cat si cel tripan cu 3 sticle, cu Ug pana la 0,8.

pachet sticla termopan si tripan
Pachet termopan si tripan

Mai jos vom încerca să vă explicăm diferențele între principalele tipuri de sticla:

FloatEste sticla simplă transparentă cu o grosime de 3, 4, 5, 6, 8 sau 10mm. Este sticla tradițională așa cum o știm dintotdeauna. Sticla float reprezintă principala materie primă care se vopsește, sablează, colorează, curbeaza sau i se aplică alte tratamente.
low-eSticla low-E este o sticlă float cu particule de metal pe partea interioară a pachetului termopan sau tripan. Aceasta are calitatea de a menține căldura din timpul iernii, reducând pierderea de energie termică pe suprafața sticlei. Stratul low-E încetinește transferul de energie, permițând luminii să treacă într-un mod natural din exterior în interior și invers. Poate fi comandată cu grosimea de 4 sau 6mm.
4seasonsSticla 4Seasons (Control Solar) are un film asemănător cu cel al sticle low-E blocând o mare parte din razele UV și infraroșii ale spectrului solar fără a compromite luminozitatea. Este recomandat a fi folosită în zonele orientate spre est și sud și în balcoanele în care efectul de seră este o problemă. Sticla 4seasons este recomandat a fi folosită cu sticla low-e doar in sistemul tripan! În sistemul termopan cu low-e pe interior si 4seasons pe exterior în timp, datorită schimbărilor de căldură succesive sticla exterioară putând să crape.
Cool-Lite Gama Cool-Lite cuprinde tipuri de sticlă cu protecție solară, realizate prin depunerea mai multor straturi metalice pe suportul de sticlă clară sau colorată în masă verde, folosind procedeul pulverizării catodice în vid.
Procedeul de fabricaţie şi tipul de material pulverizat conferă rezistenţă şi durabilitate sporită acestui strat.

Aceste sticle pot fi la rândul lor securizate sau laminate:

Sticla securizataSticla laminata
Sticla securiată este o sticlă care a suferit un tratament termic special de încălzire și răcire. Datorită acestui proces, rezistența sa este mult mai mare decât în cazul sticlei obișnuite.
Atât sticla transparentă, cât și cea colorată sau cea ornamentală pot fi securizate.
Din punct de vedere vizual, sticla securizată nu este diferită de sticla non securizată. De aceea simbolul „ESG”, „Sticlă de siguranță”, „Sticlă securizată” etc. este de obicei plasat pe sticla securizată.
Geamul ESG acționează ca un geam de siguranță. În momentul deteriorării mecanice, se descompune în multe bucăți mici, fără margini ascuțite, prevenind astfel rănirea gravă.
Sticla laminată constă din două sau mai multe geamuri de sticlă, între care sunt plasate mai multe straturi de folie PVB. Folia este foarte rezistentă la rupere, un strat are o grosime de 0,38 mm.
Proprietățile foliei PVB:
– crește nivelul antiefracție al pachetelor de sticlă (P2, P3, P4)
– protejează împotriva rănirii în cazul deteriorării mecanice a sticlei (bucăți de sticlă rămân pe folie),
– îmbunătățește parametrii de izolare fonică a ferestrei,
decorativ (folia poate fi mată).
Un alt mare avantaj al acestei sticle este eficiența acustică a acesteia și faptul că poate fi laminată cu folie cu proprietăți acustice „silence”

Pe lângă aceste tipuri de sticla de mai sus mai există și sticlă ornamentală, vopsită, vitrată sau colorată în diferite culori.

Vă așteptăm la SM WOOD PRODCOM pentru a vă produce ușile și ferestrele din lemn mult visate.

No post found

Leave a comment