Mulți tâmplari și profesioniști din domeniul lemnului povestesc cum au efectuat lucrări de întreținere sau demontare asupra diferitelor fereste sau uși din lemn cu o vechime mai mare de 200 de ani care erau, încă, într-o stare foarte bună pentru vârsta lor și condițiile de mediu cărora au trebuit să facă față. Acest lucru va fi cu greu valabil pentru alternativele pe care le avem acum, la prețuri mult mai scăzute. Dacă faceți un exercițiu de imaginație și vizualizați o fereastră din materiale moderne și aspectul ei în 200 de ani, veți înțelege cu ușurință de ce lemnul este un materiat net superior în ceea ce privește tâmplăria. 

Principalul motiv pentru care oamenii decid să aleagă tâmplăriile din aluminiu sau PVC pentru locuințele lor este prețul. Lemnul fiind un material valoros, greu de procurat și prelucrat, va costa întotdeauna mai mult. Din nefericire, această decizie poate părea doar la o primă privire ca una înțeleaptă din punct de vedere financiar, deoarece există numeroase motive pentru care tâmplăria din lemn se dovedește a fi o investiție mai bună de-a lungul timpului:

  • Tâmplăria din lemn devine din ce în ce mai frumoasă odată cu trecerea timpului. Această trăsătură de a-și îmbunătăți aspectul în timp este una particulară și o găsim exclusiv în cazul tâmplăriei din lemn. Cei care aleg alte materiale pentru tâmplăria din locuință investesc în materiale care se degradează in timp, făcând ca spațiile de locuit să pară ponosite, lipsite de caracter.
  • Cu o întreținere minimă, lemnul va își va păstra proprietățile timp îndelungat. Conform studiilor efectuate de profesioniști, PVC-ul are o medie de viață de 24,1 ani, aluminiul are o medie de viață de 43,6 ani iar combinația dintre lemn și aluminiu are o durată medie de viață de 46,7 ani. Media de viață pentru o tâmpărie din lemn este în funcție de specia utilizată și întreținerea acordată, variind de la 39,6 până la peste 70 de ani. La un calcul simplu, observăm cum o investiție în tâmplăria din lemn are cel mai mult sens din punct de vedere financiar, având durabilitatea cea mai mare.
  • Lemnul este un material care aduce un plus de caracter și subliniează discret orice stil arhitectural sau de design interior. Astfel, prin alegerea unor accente din lemn potrivite, veți crea o imagine de ansamblu atemporală și veți oferi personalitate camerelor din locuința dumneavoastră, iar nevoia de a schimba des elementele de decor va dispărea.

Foarte mulți oameni aleg să își decoreze locuința într-un anumit stil, iar atunci când vine vorba de alegerea tâmplăriei preferă să facă rabat de la calitate și se orientează asupra unor materiale mai ieftine. Această decizie duce, în timp, la nevoia constantă de schimbare. Veți irosi bani și timp căutând acel „ceva” care lipsește casei dumnevoastră.

Ne amintim încă din școală faptul că lemnul este un slab conducător de căldură, făcându-l alegerea ideală pentru izolații din punct de vedere energetic. Lemnul este materialul cel mai eficient termic, oferiind de 400 de ori mai multă căldură decât oțelul, de 1800 de ori mai mult decât aluminiul și de 3 ori mai puțină decât vata minerală.

În concluzie, chiar dacă la o primă vedere pare că investiția în tâmplăria din lemn nu merită, aceasta reprezintă, de fapt, cea mai bună decizie pe care o puteți face pentru locuința dumneavoastră.

Tâmplăria din lemn transformă o casă banală într-o locuință pentru întreaga familie și îi oferă o identitate, ceea ce face ca nevoia de a reinvesti în redecorare de-a lungul timpului să fie înlocuită de sentimentul de suficiență și nostalgie.

Cand schimbam ferestrele din lemn cu altele noi? Atunci când cele vechi sunt depășite tehnic sau nu se pot repara.

Oferim o gamă extinsă de ferestre lemn stratificat Cluj. Dacă aveți nevoie de înlocuirea acestora sau pur și simplu doriți o estimare a lucrării, luați legătura cu noi și vă vom ajuta cu plăcere.

Oferim estimări oneste și fiabile atât în ​​ceea ce privește ferestrele, cât și ușile. Puteți chiar să ne trimiteți o fotografie a casei dvs. la S.M.WOOD.PRODCOM@OUTLOOK.COM și vă vom suna înapoi cu o ofertă aproximativă.