Informații utile lemn

Mai multe informatii despre lemn

Tâmplăria din lemn, o investiție în viitor

tamplarie lemn veche
Informații utile lemn

Mulți tâmplari și profesioniști din domeniul lemnului povestesc cum au efectuat lucrări de întreținere sau demontare asupra diferitelor fereste sau uși din lemn cu o vechime mai mare de 200 de ani care erau, încă, într-o stare foarte bună pentru vârsta lor și condițiile de mediu cărora au trebuit să facă față. Acest lucru va fi cu greu valabil pentru alternativele pe care le avem acum, la prețuri mult mai scăzute. Dacă faceți un exercițiu de imaginație și vizualizați o fereastră din materiale moderne și aspectul ei în 200 de ani, veți înțelege cu ușurință de ce lemnul este un materiat net superior în ceea ce privește tâmplăria.  Principalul motiv pentru care oamenii decid să aleagă tâmplăriile din aluminiu sau PVC pentru locuințele lor este prețul. Lemnul fiind un material valoros, greu de procurat și prelucrat, va costa întotdeauna mai mult. Din nefericire, această decizie poate părea doar la o primă privire ca una înțeleaptă din punct de vedere financiar, deoarece există numeroase motive pentru care tâmplăria din lemn se dovedește a fi o investiție mai bună de-a lungul timpului: Foarte mulți oameni aleg să își decoreze locuința într-un anumit stil, iar atunci când vine vorba de alegerea tâmplăriei preferă…

Read more

Când se înlocuiesc ferestrele din lemn?

tamplarie lemn veche
Informații utile lemn

Înlocuirea ferestrelor vă poate îmbunătăți confortul, vă poate reduce facturile de energie, adăuga valoare casei dumneavoastră și îmbunătăți calitatea vieții familiei printr-o mai bună ventilație și mai mult acces la lumina naturală.  De unde știți când este timpul să vă înlocuiți ferestrele?  Dacă dețineți ferestre lemn stratificat, știți că îngrijirea acestorea acestora este elementară pentru o durată îndelungată în timp. De fapt, curățarea și întreținerea regulată pot reseta adesea durata de viață a lemnului. Unii proprietari neînlocuind geamurile timp de 100 de ani sau chiar mai mult. Trebuie reținut că indiferent de câte ori revopsiți sau reparați ferestrele din lemn, acestea nu durează pentru totdeauna și vor trebui în cele din urmă schimbate. De multe ori reparația și revopsirea după foarte multe straturi de vopsea tinde să fie mai costisitoare decât înlocuirea ferestrelor sau ușilor cu altele noi.  Iată cele mai mari 4 semne care vă atenționează că este timpul să vă schimbați ferestrele din lemn: O acumulare de mucegai în jurul colțurilor sau marginilor ferestrei dumneavoastră  este un semn că nu reușesc să păstreze vremea. Cand schimbam ferestrele din lemn? Motive de înlocuire a tâmplăriei de lemn stratificat Tamplaria nouă din lemn daca este întreținută corect poate rezista mult peste 30 de ani, dovada…

Read more

De ce să alegem ferestre din lemn stratificat?

tamplarie lemn cluj
Informații utile lemn

De ce ferestre din lemn? Pentru că lemnul este singurul material 100% regenerabil și sustenabil din care se poate executa tâmplăria exterioară a clădirilor. Arborii susțin viața prin rădăcini care absorb apa și prin frunze care captează dioxidul de carbon din aer. Interacționând cu razele soarelui, prin procesul de fotosinteză frunzele eliberează oxigen, care este esențial pentru noi. Pe lângă fotosinteză, pădurile fac viața mai sustenabilă prin căi indirecte: – modifică repartiţia precipitaţiilor şi cresc local umiditatea- reduc viteza vântului;– ajută la prevenirea eroziunii pământului, pentru a fi scut împotriva inundațiilor și a precipitațiilor– păstrează un timp mai îndelungat stratul de zăpadă. Lemnul este în mod tradițional material de construcție, utilizarea acestuia fiind benefică pentru natură. Pădurile sunt protejate peste tot în lume cu scheme manageriale bine puse la punct. Pentru fiecare arbore tăiat, alți minimum doi sunt plantați. Este de asemenea cunoscut faptul că arborii mai tineri sunt mult mai eficienți în procesul de fotosinteză, reducând cantitatea de dioxid de carbon din atmosferă și producând mai mult oxigen decât arborii maturi care au depășit o anumită vârstă. Cantitatea de energie reținută de arbori în lemn de-a lungul vieții este de 2,6 GJ/ m3. Tâmplăria din lemn se poate recicla la sfârșitul ciclului…

Read more

Eficiența energetică a tâmplăriei din lemn

tamplarie lemn stratificat
Informații utile lemn

În timpul producției tâmplăriei de lemn, aceasta are un impact asupra mediului mult scăzut față de PVC sau aluminiu. Acestea nu doar că necesită mai puțină energie pentru a fi produse, ci au și nevoie de mult mai puțină energie pentru a meține căldura interioară datorită  proprietăților termice foarte bune ale lemnului. Lemnul este foarte durabil dacă tamplaria este proiectata corect. Acesta nu necesită neapărat nici un tratament chimic pentru a duce o viață foarte lungă fiind rezistent la căldură, îngheț, coroziune și poluare. Singurul factor care trebuie controlat la lemn este umiditatea dar lemnul poate fi protejat cu lacuri si vopsele de calitate. Dezavantajul masiv al tâmplăriei de lemn față de cele din PVC sau Aluminiu este rezistența vopselei exterioare a tâmplăriei care la lemn trebuie să se refacă odata la câțiva ani. Soluția și pentru această problemă este aplicarea unui lăcrimar de aluminiu pe toc și pervaz care să protejeze lemnul de intemperii. Lemnul are un aspect traditional si natural care mareste confortul putand da o nota de de originalitate case dvs. Cu materialele de finisare moderne este necesara o intretinere minima la ferestrele dvs. Abilitatea lemnului de a absorbi carbonul inseamna ca este foarte benefic pentru mediu.…

Read more

Despre lemn și beneficiile utilizării lui

Fotosinteza arborilor
Informații utile lemn

Lemnul este un material despre care se stie ca a fost folosit dintotdeauna in constructii si are multe avantaje : Emisiile de dioxid de carbon sunt de 3 ori mai mari pentru metal decât pentru lemn; Lemnul in momentul prelucrarii emite în atmosferă o cantitate mult mai mica de substață organică volatiă și dioxid de carbon decât aluminiu, oțelul, betonul sau plasticul; Oțelul are nevoie de trei ori mai multă energie pentru a fi procesat, transportat și montat față de lemn; Tâmplăriile din aluminiu au nevoie de 20 de ori mai multă energie pentru a fi produse decât cele din lemn; Un studiu din 1976 făcut de „National Research Councit comitee” în legătură cu energiile regenerabile, au concluzionat faptul că pentru producerea unei tone de beton este nevoie de 50.3 milioane BTU, față de 2.9 milioane pentru prelucrarea unei tone de lemn rășinos; Arborii plantați cu precizie în curte, pot reduce cheltuielile cu aerul condiționat cu până la 50% ; Din lemn pot fi produse nenumărate produse : zahăr, alcool, ethanol, methanol, bio-ulei, bio-motorină, gaz și se poate chiar obține și electricitate prin anumite procedee chimite (gasificare, piroliză); Grinzile din lemn masiv sunt mult mai rezistente în timpul unui incendiu…

Read more